top of page
Eco Auto team

Nový Nissan Leaf - dojazd podľa EPA


Keď bol na jeseň predstavený nový elektrický Nissan Leaf 2018, spoločnosť povedala že by mal mať dojazd 225 km a viac. Toto tvrdenie bolo koncom minulého roka navýšené na 241 km alebo viac, a teraz máme potvrdené konečné číslo.

EPA uviedla celé hodnotenie pre dojazd a energetickú účinnosť na svojej web stránke tento týždeň. Model druhej generácie Leaf-u skončil s hodnotením kombinovaného dojazdu s 243 km a v hodnotení kombinovanej energetickej efektivity elektrovozidiel dosiahla hodnota ekvivalentnej spotreby 2,5l /100 km.

Je potrebné dodať že v USA je spotreba pre jednotlivé testované vozidlá počítaná inak ako v Európe. Je to tým že v spojených štátoch je do výsledkov zaradený aj test so zapnutou klimatizáciou, agresívna jazda s vysokou rýchlosťou a jazda pri mínusových teplotách. Takéto kritériá európska norma vôbec nemá. Naopak, ráta sa v nej s extrémne pomalými zrýchleniami a dlhým státím na mieste, teda so záležitosťami, ktoré nezodpovedajú reálnej premávke.

Dôkazom toho ako rýchlo sa rozvíjajú elektromobily je aj to že druhá generácia Leaf-u má nielen dvojnásobný dojazd (243 km vs. 117 km), ale aj vyššiu energetickú efektivitu (2,5 l/100km vs. 2,9 l/100km) oproti pôvodnému modelu z roku 2011. Nový model má o 15% nižšiu cenu ako model z roku 2011. Navyše teraz ešte stále môžete požiadať o dotáciu v hodnote 5000 Eur na nákup nového elektromobilu.

Nissan Leaf je najpokročilejší elektromobil na našich cestách. U nás je dostupný v štyroch výbavách: Visia, Acenta, N-Connecta a Tekna a jeho cena v základnej výbave Visia je od 31 400 Eur. Všetky druhy výbavy disponujú napríklad technológiou e-pedal, systémom rekuperatívneho brzdenia a asistentom rozjazdu do kopca. Ak si však zvolíte výbavu Tekna tak sa môžete tešiť z inteligentného asistenta pre udržanie vozidla v jazdnom pruhu, asistenta pre jazdu v dopravnej zápche a elektronickej parkovacej brzdy.

Leaf vám už od základnej výbavy tiež ponúka inteligentné upozornenie na vybočenie z jazdného pruhu, systém upozornenia na premávku za vozidlom, inteligentný systém sledovania mŕtveho uhla, inteligentný systém regulácie nakláňania karosérie a inteligentné aktívne držanie stopy, rozpoznávanie dopravných značiek, inteligentné núdzové brzdenie so systémom rozpoznávania chodcov.

V nasledujúcich článkoch sa budeme venovať jednotlivým prvkom výbavy.

Zdroj: greencarreports,com

111 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Commentaires


bottom of page